Marjolein van Asdonck werkt bij het Nationaal Museum van Wereldculturen als junior conservator Zuidoost-Azië. Voorheen werkte ze bij als acquirerend redacteur bij Walburg Pers en Amsterdam University Press en was ze 20 jaar lang hoofdredacteur van het legendarische Indische maandblad Moesson. Over de (post)koloniale Indische gemeenschap publiceerde ze meer dan honderd artikelen, recensies, interviews en levensverhalen, en stelde verschillende bloemlezingen samen.
Ron Habiboe is freelance historicus. Hij houdt zich bezig met de geschiedenis van Indonesië en meer speciaal van de Molukken en Molukkers. Als KITLV research fellow (Bersiap) was hij verbonden aan het onderzoeksprogramma van het KITLV, NIMH en het NIOD, ‘Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950’. Hij schreef diverse boeken en artikelen en werkte mee aan diverse mondelinge geschiedenis projecten over de Molukse geschiedenis.
Wim Manuhutu is historicus gespecialiseerd in moderne geschiedenis van Indonesië en is docent geschiedenis aan de Vrije Universiteit, Amsterdam. Hij werkt aan een PhD over de culturele betrekkingen tussen Nederland, Suriname en Indonesië. Van 1987-2008 was hij mede-directeur van het Moluks Historisch Museum in Utrecht en verantwoordelijk voor tentoonstellingen, activiteiten en onderzoek. Als eigenaar van Manu2u werkt hij aan culturele projecten met diverse partners en geeft hij advies. Manuhutu is een veelgevraagd gastspreker en gesprekleider en schreef over Molukse geschiedenis in diverse bladen en boeken.
Nancy Jouwe is cultuurhistoricus en geïnteresseerd in intersectionaliteit, postkoloniale en dekoloniale theorievorming, kunst en erfgoed. Ze is een fellow aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht 2022-2025 en doet een PhD over de Papoeagemeenschap in Nederland aan de Vrije Universiteit. Jouwe is spreker en moderator in de culturele en erfgoedsectoren, en doceert aan diverse instituties. Ze is mederedacteur van diverse boekpublicaties over slavernijgeschiedenis en (het heden van) het Nederlandse koloniale verleden.
Sjoerd Jaarsma is een antropoloog en historicus. Hij werkte als onderzoeker bij universiteiten in binnen- en buitenland. Van 2000-2012 werkte hij achtereenvolgens als projectcoördinator, zakelijk leider en directeur voor Stichting Papua Cultureel Erfgoed. Op het moment is hij met zijn eigen bedrijf Schermen& actief als adviseur voor digitalisering van erfgoed en als scherminstructeur.